”Är linschips bättre än vanliga”?

Chipsen till höger frontades i butiken här med texterna ”Jättegott. Pyttedåligt” och ”Maximalt god smak, minimalt dåligt samvete”….😴

Då var vi där igen, kan vi försöka sluta prata om och koppla livsmedel till ”bra” och ”dåligt samvete”? Leder ofta bara till ett svartvitt tänk, förbjudna och tillåtna livsmedel och därmed stor risk för ångest kring mat. Vet att det är SKITSVÅRT att bli av med det, och det blir ju fasen inte lättare när man får det här kastat i ansiktet på en?🤯 Rätt tråkigt knep från producenten, att spela på ditt samvete för att få dig att köpa just deras chips…🤷🏻‍♀️

Har ju pratat om chips gjorda på linser/ quinoua förut, och det är inte alltid så stor skillnad mot andra sorter som syns på bilden🤷🏻‍♀️

Dietistsnack #TJATOMMAT nr. 2537: Det handlar inte om att aldrig få äta chips, utan begränsa mängd och tillfällen eftersom chips har ett högt energiinnehåll och inte bidrar med någon näring (därmed finns risken att det tar plats från annan näringsrik mat). Chips kommer generellt inte räknas som ett näringsrikt livsmedel oavsett om sorten skulle ha något mer protein eller lite mindre fett… När och om du väljer att äta chips tycker jag det ska vara en sort du gillar, inte bara för att producenten säger att du kan äta deras med gott samvete💕

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras