Vilken sås ska man välja?

 

Syftet med jämförelsebilderna är inte att du ska gå till affären och köpa den med lägst kalorier nästa gång du handlar. Du väljer efter DINA preferenser och behov. Val av sås kan vara ett sätt att påverka sitt totala kaloriintag då kalorimängden skiljer sig åt ordentligt sorter emellan som ni ser på bilderna. Sen går smaken inte att jämföra mellan bea och salsa såklart.

Behöver man gå upp i vikt kan man med fördel välja kaloritäta såser och behöver man gå ner i vikt kan det vara fördelaktig att välja en sås med lägre kcalinnehåll, eller tänka på mängden man konsumerar av de kaloritätare. Vad man ALLTID ska ha med sig: mängd och frekvens spelar roll, det blir stor kcalskillnad på 1 msk och 1 dl bea. Äter du sås 1 gång/vecka har ju inte valet lika stor betydelse som om du äter 2ggr/dag.

Sen vet ni att jag inte tycker att man bara ska snacka kalorier, NÄRINGEN är också värd att tänka på. Även om beasås och Eriks pepparsås är kaloritäta innehåller de finfin näring från bl.a rapsolja och äggula. Rödvinssåsen och DIP Nacho cheese innehåller inte mycket näring alls, men äter man en i övrigt näringsrik kost är det inte hela världen att välja en sådan heller ibland. Man kan ju variera lite. Sen kan det självklart vara fördelaktigt att göra sin egen sås för att kunna styra näringsinnehåll precis som man vill🤗

Lämna gärna en kommentar eller skicka ett mail till [email protected] om det är någon särskild jämförelse du vill se!😃 Trevlig helg!

 

Instagram:dietistsnack

 

2 kommentarer
  1. Jag skulle gärna vilja se en jämförelse mellan olika sorters glass! Tex nån vanlig kommersiell GB, proteinglass typ Nicks, nån hemgjord gräddbaserad samt hemgjord nicecream.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras