Förbud i kosten?


Jag tjatar mycket om att man inte ska behöva ha förbud i sin kost, eftersom det för dom flesta  inte är hållbart i längden. Istället uppmuntrar jag till att se över val, mängd och frekvens. Att börja äta hälsosammare behöver ju inte betyda att man aldrig mer får äta chokladboll. Bara att välja en mindre gör skillnad i kaloriintag vilket jag visar på bilden ovan. Butiker och caféer gör det ju dock inte enkelt för oss genom att endast erbjuda bakverken i XL… Kanske kan du och ditt ev. sällskap dela? Eller dela den själv och ta med andra halvan hem?🤷🏻‍♀️ Inget problem att äta den stora varianten heller såklart, som alltid handlar det om hur ofta det sker.

MEN, för många ser ju livet ut såhär: Fredagsfika på jobbet, fredagsmys hemma, man slevar lördagsgodis i en hink, firar en tenta, sörjer en tenta, det är fettisdagen, kanelbullens dag och för att inte glömma kattens födelsedag som också måste firas.. Det kommer ALLTID finnas ursäkter till att äta sött, och är det så att man vill eller behöver minska så måste man oftast bestämma sig.

Syna din vardag, välja dina tillfällen, minska mängden och byta ut till andra alternativ ibland. 

Vet att det för en del inte fungerar att ”bara äta mindre mängd”, då kanske lösningen är att stå över helt. Vänder mig därmed också till omgivningen, acceptera ett ”nej tack”! 🙂 👍

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras