Det är 365 dagar på ett år, hur många dagar är påsk?


Även om påsken kanske ser annorlunda ut i år kommer här några påsktankar från mig att ha med sin in i helgen:

Påminner om att det viktiga är vad du äter till vardags, zooma ut och se till helheten. Det är 365 dagar på ett år, hur många dagar är påsk? Lite extra godis och mat under kortare perioder är inget som kommer vara avgörande om man äter bra och rör sig regelbundet till vardags, det är ju DÄR du ska lägga fokus.

Vill därför inte ge dig tipsen hur du väljer ”så nyttigt som möjligt” på påskbordet… Ger dig hellre 748 tips på hur du äter hälsosamt resterande dagar av året. Kommer själv inte leta efter det mest fettsnåla eller det sockerfria och kommer definitivt inte räkna kalorier. Väljer att äta av det jag gillar och det andra skippar jag🤷🏻‍♀️ Ser till att det bland all annan mat på påskbordet också finns någon god sallad, varvar gräddtårta med frukt och bär, soffan med träningspass, godisägg med vanliga ägg… balans.

Vet att ni är många som har ångest över maten inför högtider och att det nog inte hjälper att jag säger till dig att du kan äta av maten precis som alla andra utan att något kommer hända.Kram till dig och påminnelse om att söka hjälp, det går att bli frisk💕Med det sagt skickar jag även en påminnelse till alla att inte diskutera huruvida onyttig maten är och att man måste träna för att bränna bort den, SKIPPA DET. Se det istället som extra energi som gör att du blir starkare på träningen💥

Önskar dig en trevlig påskhelg!

Instagram:dietistsnack

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.